luni, 6 septembrie 2010

contează comunicarea?

Dacă tot am spus că domeniile mele de interes sunt comunicarea, PR-ul mă gândesc să explic în câteva cuvinte de ce.

Comunicarea este unul dintre procesele cu care oamenii sunt atât de obişnuiţi încât nu mai simt nevoia unei analize temeinice pentru înţelegerea mecanismeleor care duc la îndeplinirea acestui proces, însă el este de o însemnătate esenţială în dezvoltarea fiinţei umane. În primele momente ale vieţii, oamenii descoperă o lume despre care nu stiu absolut nimic, sunt vulnerabili şi caută sprijin instinctiv. Încearcă toate modalităţile până o descoperă pe cea mai eficientă: cuvântul. În clipa în care reuşesc să articuleze primul cuvânt oamenii capătă forţă, o forţă de care se vor folosi pe tot parcursul vieţii.

Datorită dezvoltării umanităţii comunicarea publică a devenit o formă de comportament social. În ultimile decenii retorica, o ştiinţă considerată de mulţi perimată, a cunoscut o perioadă de revigorare. Cuvântul retorică provine din cuvântul grecesc ritotiki care îl desemna pe cel care deţinea abilitatea de a se exprima în public. Pentru ce ne exprimăm în public?...Ca să transmitem o informaţie, ca să obţinem o informaţie şi în foarte multe cazuri ca să ne determinăm interlocutorul/auditoriul să adere la convingerile noastre sau să îl determinăm să acţioneze în funcţie de interesele noastre...şi acesta este motivul pentru care comunicarea joacă un rol colosal în viaţa fiecaruia dintre noi.

O dată ce vei învăţa să comunici ce vrei în mod corespunzător vei putea să şi obţii acel lucru despre care vorbeşti. Această regulă simplă o ştiu foarte bine politicienii, avocaţii, specialiştii în relaţii publice şi in general toţi oamenii care deţin un anumit tip de putere, căci până la urmă despre asta este vorba....confirmarea puterii noastre asupra celorlaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu